دانلود فایل pdf خلاصه کتاب علم قضاوت در اسلام از دیدگاه کتاب و سنت

جزوه وخلاصه کتاب
نوع فایل
pdf
حجم فایل
349KB
نویسنده
دسته بندی
تعداد بازدید
903 بازدید
6,500 تومان 5,000 تومان٪23 تخفیف

دانلود فایل pdf خلاصه کتاب علم قضاوت در اسلام از دیدگاه کتاب و سنت

قابل توجه کاربران و دانشجویان عزیز و گرامی: فایلی که هم اکنون معرف حضور شماست جامع ترین و کامل ترین فایل pdf خلاصه کتاب علم قضاوت در اسلام از دیدگاه کتاب و سنت  تالیف دکتر محمدصادقی تهرانی می باشد. این فایل شامل ۴۶ صفحه می باشد. و در غالب فرمت pdf تهیه شده و هم اکنون آماده دانلود است. امیدواریم که سودمند بوده و مورد استفاده شما سروران گرامی واقع گردد. در صورت تمایل و نیاز می توانید این فایل ارزشمند و مفید را از فروشگاه سایت یوفایل خریداری و دانلود نمایید.

درباره کتاب علم قضاوت در اسلام

قضاوت از دیدگاه کتاب و سنّت، که حکمی است عادلانه، میان طرفین یا اطراف دعوی، از پر مسؤولیت ‌ترین منصب‌ ها به ‌ویژه در دولتِ با سعادت اسلامی است، و رهبر فقیه مسلمین هم در هر زمانی همین منصب را، در صورت فقیه ‌تر و پرهیزکارتر بودنش در رده‌ی بالاتر دارا است که قضاوتش در سطح همه ‌ی امت اسلام می باشد.

«علم قضاوت در اسلام(از دیدگاه کتاب و سنت)» نوشته آیت‌الله دکتر محمد صادقی تهرانی است.

حکومت و قضاوت از یک معنی و احیانا دارای یک معنی است، جز آن‌که حکومت، بیشتر در رهبری کل امت است، و قضاوت در حکم میانِ افراد امت می‌باشد، گرچه قضاوت هم احیانا به‌همان معنای وسیع حکومت آمده است.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم:

حکومت و قضاوت در نخستین مرتبه و مرحله در اختصاص «اللّه» است، و پیغمبران، امامان و فقیهان به‌ترتیبِ درجات و شایستگی‌ها نمایندگان «اللّه» اند درین دو مقام ویژهٔ الهی.

قضاوت الهی، هر دو جهان تکلیف و پاداش را شامل است که «إنَّ رَبَّک یقْضی بَینَهُمْ بِحُکمه وَ هُوَ الْعزیرُ العلیمُ» (۲۷:۷۸) و «إن ربک یقضی بینهم یوم القیامه فیما کانوا فیه یختلفون» (۱۰:۹۳)، در آیهٔ اول، قضاوت خدای عزیز حکیم شامل هر دو جهان است، و در آیهٔ بعد برای جهان آخرت، و در هر صورت قضاوت بحق و شایستگی همه جانبه در همهٔ مراحل و موارد در اختصاص «اللّه» است که «واللّه‌ُ یقْضی بِالْحَقَّ والّذینَ یدْعُونَ مِنْ دَونه لا یقْضونَ بِشَی‌ءِ» (۴۰:۲۰) و خدا به‌حق قضاوت می‌کند و کسانی که از غیرِ خدا می‌خواهند و یا غیر از او را می‌خوانند، به‌چیزی از حق قضاوت نمی‌کنند (به‌پشیزی نمی‌ارزند).

فرستادهٔ خدا بر مبنای وحی «اللّه» قاضی دوم است، و «هیچ مرد و زن مؤمنی در برابر قضاوت «اللّه» و رسولش حق خودسری ندارند: «وَ ما کانَ لِمُؤمِنٍ وَلامُؤمِنَۀٍ إذا قَضَی اللّه و رَسُولُهُ أمْرا أنْ یکون لَهُمُ الخیرۀُ مِنْ أمْرِهِمْ» (۳۳:۳۶) و در نتیجه اگر غیر فرستادهٔ خدا را بر شؤون خود حاکمیت و حَکمت دهند هرگز ایمان ندارند.

مطالعه بیشتر

راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.